Eerste praktijkverklaring horeca uitgereikt
Praktijkleren met praktijkverklaring
Voor sommige mensen is het behalen van een mbo-diploma een brug te ver. Praktijkleren met de praktijkverklaring biedt dan uitkomst. Ook Resie Hinzen maakte van deze mogelijkheid gebruik. Zij had wél veel ervaring in het horecavak, maar geen diploma. Resie startte in mei 2024 als eerste deelnemer in de leerwerklijn horeca van Westrom. Omdat de werkprocessen in het bedrijfsrestaurant voor haar heel vertrouwd waren, lukte het Resie om in korte tijd alle onderdelen van de mbo-opleiding assistent horeca af te vinken. Ze kreeg daarbij begeleiding van praktijkopleider Angela Driesen. Nicole Stals begeleidde het proces vanuit Gilde Opleidingen. Resie en Angela vonden het leuk om samen met deze nieuwe manier van opleiden aan de slag te gaan en leerden er allebei van.
Op 5 december was het moment aangebroken om alle handtekeningen onder de praktijkverklaring te zetten en die uit te reiken. Resie heeft met de praktijkverklaring assistent horeca een officieel bewijs in handen dat ze nu beter is toegerust voor duurzame inzet op de arbeidsmarkt.
Leerwerklijnen
Een leerwerklijn is een pakket van werkzaamheden die behoren bij een bepaald beroep. In een leerwerklijn wordt een persoon begeleid door een praktijkopleider. Die bekijkt of de handelingen goed worden uitgevoerd, of de persoon zich kan concentreren, zelfstandig kan werken, wat de kwaliteit van het werk is, het tempo en hoe de persoon samenwerkt. Met leerwerklijnen geeft Westrom mensen de kans om zich te ontwikkelen naar een passende baan.
Foto: Angela, Resie en Nicole